Big Hits (High Tide and Green Grass) (1966)

Geplaatst op maandag 22 augustus 2022 @ 19:59 , 60 keer bekeken

Big Hits (High Tide and Green Grass)

Van deze plaat, Big Hits (High Tide and Green Grass), het eerste compilatiealbum van The Rolling Stones, bestaan verschillende versies voor het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en er zitten ongeveer acht maanden tussen de data van uitkomen in 1966. Terwijl de Amerikaanse versie vooral de periode 1964-1965 beslaat, gaat hij bij de Engelse versie vooral om de tijd vanaf 1963 tot 1966. De Amerikaanse versie bevatte twee nieuwe liedjes: 19th Nervous Breakdown en het opnieuw met gitaar-intro opgenomen Time Is on My Side. De Engelse versie bevatte de recente hit Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow.

In de VS bereikte het album de derde plaats op de US Billboard 200 en in het Verenigd Koninkrijk behaalde het de vierde plaats op de UK Albums Chart. Zowel de Amerikaanse versie als de Engelse bevat de nummers I Can't Get No Satisfaction, The Last Time, As Tears Go By, Time Is On My Side, It's All Over Now, 19th Nervous Breakdown, Heart of Stone, Get Off My Cloud en Not Fade Away

Terwijl Tell Me, Good Times, Bad Times en Play With Fire alleen op de Amerikaanse versie staan, vind je de nummers Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow, Paint It Black, Come On, Lady Jane en Little Red Rooster alleen terug op de Engelse versie. Volgens de hedendaagse recensies is deze plaat nog steeds een van de beste compilatiealbums allertijden.

Geschreven door Serpentor, deels met dank aan Wikipedia


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: